حضرت فاطمه (علیها السلام) بهعنوان یک مبلغه دین از توان بالایی برخوردار بودند و از نظر علم جز با امام معصوم هرگز قابل مقایسه نیستند و از نظر اخلاق و برخوردها باید وی را با پدر بزرگوارشان مقایسه کرد. آن حضرت روش برخورد با مردم و بهخصوص کسانی که در حوزه دین ابهاماتی داشتند را، از پدر گرامیشان فراگرفته بودند.
امام حسن عسکری (علیه السلام) میفرمایند: زنی نزد حضرت فاطمه (سلام الله علیها) شرفیاب شد و گفت: من مادر ضعیفی دارم که در مورد نماز دچار اشتباهی گردیده و مرا نزد شما فرستاده تا از شما مشکل او را سؤال کنم. حضرت فاطمه جواب مسئله او را داد. وی بار دوم و سوم آمد و پرسید و پاسخ گرفت و این عمل تا ده بار تکرار شد و باز هم فاطمه زهرا (علیها السلام) جواب سؤال او را بیان کرد. آن زن از این همه رفتوآمدهای پیدرپی شرمنده شد و گفت: بیش از این شما را بهزحمت نمیاندازم و دیگر سؤال نمیکنم.
صدیقه طاهره فرمود باز هم بیا و هر چه سؤال داری بپرس. سپس ادامه داد: اگر کسی را روزی اجیر نمایند که بار سنگینی را تا ارتفاعی بالا ببرد؛ ولی در مقابل به عنوان اجر و مزد به وی صد هزار دینار طلا بدهند، آیا در مقابل چنین اجرتی، آن بار سنگین برایش دشوار خواهد بود؟
آن زن پاسخ داد: نه.
حضرت فرمود: هر مسئلهای که پاسخ میدهم، خداوند بیش از فاصله بین زمین و عرش که پر از لؤلؤ جواهر شده باشد، به من پاداش میدهد. پس مسلم است که تو هر قدر سؤال کنی، برای من هیچگونه ناراحتی ایجاد نخواهد کرد.
از پدرم رسول خدا (صلی الله علیه و آله) شنیدم که میفرمود: روز قیامت که علمای شیعیان ما محشور میگردند، به میزان دانششان به آنان خلعتهای گرانبهایی داده میشود و میزان خلعتها با میزان تلاشی که برای ارشاد بندگان خدا نموده مناسبت دارد تا جایی که به یکی از آنان هزار زیور از نور هدیه میدهند.
آن گاه منادی از سوی پروردگار ندا میدهد: ای کسانی که ایتام آل محمد را سرپرستی کردید و ای آنان که در هنگام نبود پدران این ایتام (که ائمه اطهار (علیهم السلام) باشند) آنان را محافظت و مراقبت میکردید، اینان همان شاگردان شمایند، همان یتیمانی که سرپرستی و نگهبانیشان نمودید و با علوم خود، آنان را شاداب و با طراوت کردید. پس به مقدار علمی که به شاگردان خود دادهاید، از سوی خدا به آنان خلعت دهید. پس آنان به شاگردان خویش به مقدار درسی که به آنها در دنیا داده بودند خلعت میدهند؛ حتی برخی از این شاگردان نیز به شاگردان خود خلعت میدهند و از سوی خدای تبارک و تعالی امر میشود که به معلمان، دوبرابر آن چه به شاگردان خود خلعت دادهاند، خلعت داده شود.
پس حضرت فاطمه (علیها السلام) فرمود: یک نخ از این خلعتهای آخرتی، از آن چه که خورشید بر آن بتابد یک میلیون بار ارزشمندتر است.
(بحار الانوار، جلد ۲، صفحه ۳)
مبلغه دین و گوهر بحر علم نبی
بازدید: 17
برچسب ها: احکام, پیامبر_اسلام, پیامبر_اکرم, حضرت_زهرا, حضرت_فاطمه, روز_مادر, زهرا, علمای_شیعه, فاطمه_الزهرا, میلاد_حضرت_فاطمه, میلاد_فاطمه