کنجکاوی برای پی بردن به حقیقت در فطرت همه انسانها وجود دارد، به خصوص برای افرادی که در مسایل دینی تحقیق می کنند. لازمه ی این امر واکاوی تاریخ اسلام، رجوع به کتب روایی، تالیفات علما و … است.
به عنوان یک شیعه، در اثنای مطالعاتم به نکات متناقض فراوانی در اعتقادات و کتب برادران اهل سنت برخورد کرده و می کنم که حقانیت شیعه را بیش از پیش برایم ثابت می کند. بر آن شدم تا نکات فوق را به تدریج در مجموعه ای به نام “شیعیان می پرسند” مطرح کنم. مباحث مطرح شده صرفا جنبه علمی دارد و قصد هیچگونه توهین به شخص یا فرقه ای را ندارد، فلذا از علما و عموم بازدید کنندگان محترم دعوت می کنم اگر پاسخی علمی به سوال ذیل دارند بفرمایند تا به حقیقت امر پی ببریم. قطعا پاسخ های مستدل و منطقی و مطابق قرآن و سنت نبوی مسموع بوده و در ذیل سوال درج خواهند شد.شرط ورود به اهل تسنن حنبلی!!
مسلم بن حجاج نیشابوری در صحیح خود چنین می گوید:
قال عَلِیٌّ وَالَّذِی فَلَقَ الْحَبَّهَ وَبَرَأَ النَّسَمَهَ إنه لَعَهْدُ النبی الْأُمِّیِّ صلی الله علیه وسلم إلی أَنْ لَا یُحِبَّنِی إلا مُؤْمِنٌ ولا یُبْغِضَنِی إلا مُنَافِقٌ. (۱)
علی علیه السلام می فرماید: قسم به خدایی که دانه را شکافت و جانداران را آفرید این عهدی است که پیامبر با من فرمود: دوست نمی دارد تو را جز مومن و دشمن نمی دارد تو را جز منافق.
با اینکه این روایت مقبول همه مذاهب اهل تسنن می باشد و ما اهل سنت واقعی را محب و دوستدار اهل بیت مخصوصا علی علیه السلام می دانیم، ولی گویا در این میان افراد و یا مذاهبی هستند که خود را ملزم به این امر نمی دانند بلکه خلاف آن را شرط تسنن می دانند! نمونه های زیادی در کتب اهل تسنن وجود دارد که ما در این جا به اعتراف یکی از علمای اهل تسنن در این مورد اشاره خواهیم کرد.
ابن مجاور شافعی در کتاب”تاریخ المستبصر”چنین بیان می کند:
و هم حنابله المذهب لان الحنابله یقولون فیما بینهم: لا یکون الحنبلی حنبلیا حتی یبغض علیا سویا. (۲)
و ایشان حنبلی مذهب اند زیرا حنابله در میان خودشان چنین می گویند: حنبلی، حنبلی نمی شود مگر اینکه بغض و دشمنی علی علیه السلام را همواره داشته باشد.
سوال: عزیزان حنبلی مذهب! لطف کنید و به سوال این عالم شافعی جواب بدهید؟ آیا حنبلی ها بغض علی علیه السلام را همواره در دل دارند؟
(۱) صحیح مسلم، ج ۱ ص ۸۶ رقم ۷۸، اسم المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسین القشیری النیسابوری الوفاه: ۲۶۱، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی – بیروت، تحقیق: محمد فؤاد عبد الباقی
(۲) صفه بلاد الیمن و مکه و بعض الحجاز المسماه تاریخ المبستبصر، القسم الثانی – ذکر بلاد الخوارج و الاباضیه – ص ۳۰۹، اسم المؤلف: محمد بن مسعود بن علی بن احمد بن المجاور البغدادی الشافعی الوفاه: کان حیاً سنه ۶۲۶ هـ، دار النشر: مکتبه الثقافه الدینیه – قاهره، تحقیق: ممدوح حسن محمد