سلمان فارسی، مایه فخر ایرانیان

سوالات شیعیان
بازدید: 12

روزبه یا سلمان فارسی (نامی که پیامبر برای او تعیین نمود) و یا سلمان محمدی (امام صادق (علیه‌ السلام) اینگونه می‌فرمود) صحابی مشهور پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و از یاران امام علی (علیه‌ السلام) بود. او جایگاه والایی در میان صحابه داشت و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) او را از اهل بیت (علیهم السلام) خواند.
از امام صادق (علیه السلام) روایت شده است که سلمان محمدی می‌گفت: «من از شش چیز تعجب می‌کنم. سه چیز مرا می‌خنداند و سه چیز مرا می‌گریاند. آن سه چیزی که موجب گریه من می‌شود، جدایی از دوستداران و یاران محمد (صلی الله علیه و آله)؛ وحشت از آغاز روز قیامت و زمانی است که در پیشگاه خداوند قرار می‌گیرم، ولی آن سه چیزی که سبب خنده من می‌شود، حال افرادی است که در پی دنیا می‌روند، ولی مرگ آنان را دنبال می‌کند؛ کسی که از خود و خدا غافل است، ولی هرگز خداوند او و کردارش را فراموش نمی کند و کسی که قهقهه سر می‌دهد و نمی داند خداوند از او خشنود است یا خشمناک» (خصال، صفحه ۳۲۶)
محمد بن حکیم می‌گوید: «در حضور امام باقر (علیه السلام)، سخن از سلمان به میان آمد. آن حضرت فرمود: او سلمان محمدی بود. به راستی، سلمان از خاندان ما اهل بیت است. او بارها به مردم می‌گفت: شما از آغوش قرآن گریختید و به سخنان دیگران پناه بردید؛ چون قرآن را کتابی یافتید که دقیق بود و شما را در امور کوچکی مثل شکاف روی هسته خرما، پوست نازک میان خرما و هسته آن و چیزی که به اندازه دانه «خردل» است، به حساب می‌کشد. این کار دقیق برای شما سنگین بود. به همین دلیل، به سوی دیگران شتافتید، به گمان اینکه گشایش و راه آسان تری وجود دارد» (بحارالانوار، جلد ۲۲، صفحه ۳۸۵)
پس از خواندن این دو روایت از امام باقر و امام صادق (علیهم السلام) نکته ای بسیار جالب نظرم را جلب کرد و آن نکته این است که معمولا اصحاب و یاران ائمه (علیهم‌ السلام) سخنان ایشان را روایت می کنند، حال آنکه در این دو روایت دو امام بزرگوار سخنی را از جناب سلمان نقل و آن را تایید کرده اند.
این موضوع اهمیت و جایگاه ویژه و والای جناب سلمان در پیشگاه معصومین را نشان می دهد و مهر تاییدی است بر تفاوت و برتری اصحاب برگزیده پیامبر نسبت به دیگر صحابه.
همچنین ایمان و اعتقادات جناب سلمان آنقدر مورد تأیید ائمه معصومین قرار گرفته که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) او را در زمره اهل بیت (علیهم السلام) قرار داده اند.

برچسب ها: آریایی, اسلام, ایرانی, پیامبر_اسلام, پیامبر_اکرم, سلمان, سلمان_فارسی, شیعه, صحابه
نوشتهٔ بعدی
مقام مدیریتی و علمی حضرت زینب (س) و شباهتی در آیندگان
نوشتهٔ پیشین
نکاتی درباره اربعین امام حسین (علیه السلام)

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.