معرفی کتاب “نقش ائمه در احیای دین”

معرفی کتاب
بازدید: 429

بدون تردید نسل امروز از بابت دسترسی به منابع تاریخی عالمانه و دقیق پیرامون اصول اعتقادی و مبانی دینی؛ عمیقا مدیون و وامدار عالمان و محققان سخت کوش و زمان شناسی است که با حساسیت بی نظیری به ثبت و تحلیل وقایع تاریخ اسلام پرداخته اند. از جمله این بزرگواران که با کوششی مثال زدنی سالیان طولانی را به خدمت به مکتب نورانی اهل بیت علیهم السلام همت گماشت و با مطالعات عالمانه و بدور از غرض و پیشداوری خویش به روشنی حقانیت این مکتب الهی را در میان انبوه اتهامات مخالفان و شبهه افکنی های غرض ورزان به اثبات رساند, مرحوم آیت الله علامه سید مرتضی عسکری است.
null
در این مجال کوتاه خواهیم کوشید تا یکی از آثار فاخر و عالمانه ایشان را با عنوان “نقش ائمه (علیهم السلام) در احیای دین” به محضر علاقه مندان معرفی نماییم.
موضوعات مندرج دراین کتاب که در قالب یک مقدمه اصلی، ۴۲ درس و دو فصل مجزای پایانی تهیه و تنظیم شده است، با بحثی مبنایی از تاریخ حدیث و سنت مکتوب آغاز می شود و جناب علامه با روشی علمی و موشکافانه به بررسی جایگاه سنت و حدیث نبوی و سرگذشت آن و تحلیل چرایی و چگونگی تحریف و منع و جعل حدیث و تخریب شخصیت و جایگاه پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله در مکتب خلفا پرداخته اند. در دروس هشتم تا دوازدهم به تفصیل به بررسی دیدگاه مکتب اهل بیت علیهم السلام و مکتب خلفا در باره نزول وحی و افسانه غرانیق و جایگاه حضرت رسول صلی الله علیه و اله در میان امت پرداخته شده است. در ادامه مرحوم علامه به بررسی نتایج اقدامات خلفا در زمینه مبانی اعتقادی امت پرداخته اند و خطرات و آسیب های تفسیر برأی قرآن را یادآور شده اند. در ادامه پس از شرحی کوتاه از تاریخ ادیان و شرایع مولف این اثر به بررسی وضعیت اجتماعی و فرهنگی و سیاسی جزیره العرب پیش و سیره نبوی پیش و پس ازبعثت می پردازد.
آیت الله مرتضی عسکری همچنین به بررسی و نقد سیاست های اصلی حکومت در دوران خلفا می پردازد و بررسی جالبی از تاریخ شیعه و قیام های پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام را ارائه می دهد. در ادامه این اثر، تحقیقاتی پیرامون جایگاه اهل بیت علیهم السلام در دین و اثر اندیشه های اهل کتاب در تاریخ اسلام و نیز یک بررسی تطبیقی و موضوعی پیرامون اختلاف های عمیق میان دیدگاه های اعتقادی در مکتب خلفا و مکتب اهل بیت علیهم السلام گرد آوری شده است. در درس پایانی نیز تاریخچه ای از خدمات حضرت امیر المومنین علیه السلام در دوران خلافت ایشان گنجانده شده است.
این کتاب دو جلدی با دو فصل فشرده ولی جامع پیرامون صلح امام حسن مجتبی علیه السلام و قیام حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام به پایان می رسد.
گرچه معرفی مناسب این اثر نفیس در چنین نوشتار کوتاهی ممکن نیست ولی با صراحت می توان گفت که مطالعه این کتاب که با زبانی روان و خالی از اصطلاحات غامض ولی به شیوه ای دقیق و علمی به بررسی حقایق کمتر بررسی شده تاریخ اسلام پرداخته است؛ قطعا می تواند راهگشای بسیاری از محققین و علاقه مندان بوده و پاسخگوی بسیاری از ابهامات و شبهات مطرح شده پیرامون مکتب اهل بیت علیهم السلام باشد.
در ضمن متن کامل این کتاب به صورت نسخه الکترونیکی از طریق پایگاه اطلاع رسانی موسسه علمی فرهنگی علامه عسکری – به آدرس مندرج در ذیل- در دسترس عموم علاقه مندان قرار گرفته است.
http://www.alaskari.info/kotob.htm

برچسب ها: اهل_بیت, علامه_عسکری
نوشتهٔ بعدی
تفکر در قرآن، آری یا خیر!؟
نوشتهٔ پیشین
خدای وهابیت در فوق

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.