جاى تردید نیست که خلیفه اول به بهانۀ اینکه حضرت محمد (صلى الله علیه و آله) گفته است «پیغمبران ارث نمىگذارند» دهکدۀ فدک و باغستان هاى آن را از فاطمه (علیها السلام) گرفته و جزو بیت المال کرده است ولى می توان متوجه شد که این اقدام، ساده و بدون سابقه نبوده و با نقشۀ قبلى صورت پذیرفته است و پاپوش ضبط فدک، خیلی زودتر دوخته شده و شاید همان هنگام که عمر و ابوبکر دو نفرى و یا با شرکت ابوعبیدۀ جراح مقدمات اشغال مرکز خلافت را مىچیدهاند تصرف باغستان فدک نیز از نظرشان دور نبوده است. این نظریه به خصوص زمانى قوّت مىگیرد که ما به اجتماع مسلمانان در روز غدیر نیز توجه داشته و همچنین به مخالفت على (علیه السلام) و بنى هاشم با هر مدعى مقام خلافت نیز متوجه باشیم. پس از مرتب ساختن این چند موضوع و ارتباط آن ها با یکدیگر، به این نتایج می توان رسید:
اولا: عمر و ابوبکر مدتها پیش از رحلت پیامبر اکرم (صلى الله علیه و آله) در ایام بیمارى او برای غضب خلافت نظر داشتهاند.
ثانیا: مخالف بزرگ آن ها اول على ابن ابى طالب (علیه السلام) است که به موجب گفتۀ پیامبر، باید خلیفه باشد و مخالف دوم طایفۀ انصار است که رییس آن ها سعد بن عباده نیز از طرفداران جدى على (علیه السلام) است.
ثالثا: فدک درآمد قابل توجهی داشته و به اندازهاى بوده که بنى هاشم مىتوانستند با تأمین زندگى از محل درآمد های آن، از استفادۀ بیتالمال چشم پوشیده و به هیچ وجه نیازى به خلیفه نداشته باشند و همچنان به مخالفت با مرکز خلافت ادامه دهند و بلکه دل ها را نیز متوجه خود سازند.
رابعا: این درآمد مستقیماً به دست فاطمه (علیها السلام) دختر پیامبر مى رسیده و از آنجا که ایشان بین اکثر مسلمانان جایگاهی عظیم و تاثیرگذاری داشتند، این امر خوشایند خلیفه نبود.
این عوامل ابوبکر را وادار نموده تا ملک مسلّم دختر پیامبر را از چنگ وى درآورده و ضمیمۀ بیتالمال نماید تا دیگر بنى هاشم نتوانند با مرکز خلافت مخالفت نموده و در اثر تنگدستى و فشار معیشت تسلیم شوند.
چرا فدک باید غصب شود؟
بازدید: 22
برچسب ها: ابوبکر, امام_علی, ایام_فاطمیه, باغ_فدک, پیامبر, پیامبر_اکرم, حضرت_زهرا, حضرت_فاطمه, سقیفه, عمر, عمر_بن_خطاب, فاطمه, فاطمیه, فدک