انما یریدالله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت ویطهرکم تطهیراً (۱)
خداوند می خواهد که پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور کند و کاملاً شما را پاک سازد.
۱- ابن حجر در کتاب الاصابه فی تمییز الصحابه می نویسد: ام سلمه گفت: در خانه من آیه تطهیر نازل شد. رسول خدا (ص) فاطمه، علی ، حسن و حسین (علیهم السلام) در خانه بودند. پیامبر (ص) فرمود: هولاء اهل بیتی ، این عده اهل بیت من هستند. (۲)
۲- ابن عساکر، در کتاب تاریخ دمشق در ترجمه امیرالمؤمنین علی (ع) از ابی سعید خدری می نویسد: پیامبر (ص) بعد از نزول آیه «و أمرا اهلک بالصلاه و اصطبر علیها» (۳) به مدت هشت ماه، هنگام نماز صبح جلوی درب خانه علی (ع) و زهرا (س) می آمد و می فرمود: الصلاه، رحمکم الله، انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیراً (۴)
۳- لخمی طبرانی در المعجم الکبیر آورده است: زینب بنت ام سلمه می گوید که رسول خدا (ص) نزد ام سلمه بود که حسن، حسین و فاطمه علیهم السلام بر حضرت وارد شدند. حسن در یک سو و حسین در سوی دیگر پیامبر (ص) نشستند، حضرت زهرا (س) نیز در میان این دو قرار گرفت. سپس پیامبر (ص) فرمود: رحمه الله و برکاته علیکم اهل البیت، انه حمید مجید (۵)
۴- حاکم نیشابوری در کتاب «مستدرک الصحیحین»، ترمذی در کتاب «سنن» و احمد بن حنبل در کتاب «مسند» می نویسد: رسول خدا به خانه حضرت زهرا (س) می رفت و می فرمود: الصلاه یا اهل البیت . انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیراً (۶)
۵- شمس الدین ذهبی در کتاب سیر اعلام النبلاء می نویسد: و صح ان النبی (ص) جلل فاطمه و زوجها و ابنیها لکساء و قال اللهم اهل بیتی اللهم فاذهب عنهم الرجس و طهرهم تطهیراً ، درست است این خبر که پیامبر (ص) فاطمه (س) و دو فرزندش را در کسایی جمع کرد و گفت خداوندا اینها اهل بیت من هستند و رجس و پلیدی را از این عده به دور کن و اینها را پاکیزه گردان (۷)
پی نوشتها:
(۱) سوره احزاب آیه ۳۳
(۲) اعیان الشیعه ۱، ص ۳۰۸
(۳) سوره طه آیه ۱۳۲
(۴) ابن عساکر، تاریخ دمشق ، ترجمه الامام علی (ع) ص ۸۹ خ ۳۱۵
(۵) المعجم الکبیر ۲۴ ، ص ۲۸۲ – ۲۸۱ خ ۷۱۳
(۶) مستدرک الصحیحین ۳، ص ۱۵۸، سنن ترمذی خ ۳۲۰۶، مسند احمد ۳ ص ۲۵۹
(۷) سیر اعلام النبلاء ۲ ص ۱۲۲