سوره مبارکه کوثر گواه این مطلب است که تبار و ذریه پیامبر اکرم (ص) از دختر گرانمایهاش فاطمه زهرا (س) استمرار مىیابد. این موضوع در مناظرات هارون الرشید با امام موسى بن جعفر (ع) مطرح شده است:
زمانى هارون الرشید از امام موسى بن جعفر (ع)، پرسید:
چگونه شما مى گویید ما از فرزندان پیامبریم، با اینکه به جاى ماندن نسل، از پسر است نه دختر و شما فرزندان دختر او هستید؟
حضرت در جواب او، آیهاى از سوره انعام را خواند:
“و من ذریته داود و سلیمان و ایوب و یوسف و موسى و هارون وکذلک نجزى المحسنین و زکریا و یحیى و عیسى و الیاس کل من الصالحین“ (۱)
و (هدایت نمودیم) از فرزندان او (نوح یا ابراهیم) داود و سلیمان و ایوب و یوسف و موسى و هارون و اینگونه نیکوکاران را جزا مىدهیم و زکریا و یحیى و عیسى و الیاس را که همه از شایستگان بودند.
آنگاه حضرت از هارونالرشید پرسید: پدر عیسى (ع) کیست، که به وسیله آن از فرزندان نوح (ع) یا ابراهیم (ع) بشمار آمده است؟
هارون گفت: عیسى (ع) پدرى نداشت.
امام (ع) بىدرنگ فرمود: همانگونه که خداوند عیسى (ع) را بوسیله مریم (س) از فرزندان انبیاء (ع) محسوب داشته است، ما نیز به پیامبر اسلام (ص) از طریق مادرمان فاطمه (س) انتساب پیدا کردهایم و از فرزندان آن حضرت هستیم. آنگاه حضرت آیه شریفه مباهله را تلاوت کرد:
” فقل تعالوا ندع ابنائنا و ابنائکم …” (۲)
و فرمود: هیچ کس ادعا نکرده است که: در موقع مباهله و نفرین بر مسیحیان، پیامبر (ص) غیر از على بن ابیطالب و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام در زیر کساء (عبا) داخل کرده باشد. به این ترتیب مشخص مىشود منظور از “ابنائنا”، پسران ما، حسن و حسیناند که خداوند آنها را پسران رسول خود خوانده است (۳)
پی نوشتها:
(۱) سوره انعام آیه ۸۴
(۲) سوره آل عمران آیه ۶۱
(۳) بحارالانوار، ج۴۸، ص۱۲۸